Kjøkken

Det finnes kjøkken ved Tustna helse- og omsorgssenter og Aure sykehjem. Kjøkkenet lager mat til pasienter og beboere ved sykehjemmet/helse- og omsorgsenteret, samt lager middag til hjemmeboende med vedtak om matombringing.

Kjøkkenet ved Tustna helse- og omsorgssenter

Helse- og omsorgssenterets kjøkken er husets "hjerte" og vi er stolte av vårt kjøkken. Det er plassert midt i avdelingen, og det strømmer stadig appetittvekkende dufter av hjemmebakst og middagsduft ut i lokalene. Kokkene lager næringsrik mat av gode råstoffer.  Kokkene er også til stede ved måltidene på spisesalen. De bidrar til å skape trivsel, og er en viktig ressurs for beboerne.

  • Hovedmåltider: Frokost fra kl. 8.00- 10.30. Middag m/dessert 12.45. Kveldsmat kl.18.00. 
  • Mellommåltider: kl. 10.30, 15.30 og ca 20.00.

Det blir det lagt stor vekt på å tilpasse måltidene etter dagsformen til pasientene.

Det serveres drikke, frukt, kaffe og hjemmebakt kaffebrød gjennom dagen og varm suppe, smørbrød og kaffe/melk som seinkveldsmåltid.
Kjøkkenpersonalet legger til rette for vaffelsteking og andre trivselsfremmende aktiviteter sammen med beboerne, i samarbeid med avdelingen.

Vi strekker oss langt for å imøtekomme spesielle matønsker eller individuelle tider for måltidene.

Ved fødselsdager feirer vi dagen sammen med øvrige pasienter. Da serveres det hjemmelaget bløtkake fra kjøkkenet og flagg på bordet.

Kjøkkenet leverer også middag til hjemmeboende eldre og andre med svekket evne til å ordne seg middag selv, hverdager og helg

 

Kjøkkenet på Aure sjukeheim

Sykehjemmets kjøkken ble pusset opp våren 2007, og fremstår i dag som et moderne og lett drevet produksjonslokale.

Produksjon

Kjøkkenet produserer daglig mellom 60 og 70 varme middagsmåltider. Kjøkkenet besørger varmmat til Aure sykehjem, to avdelinger på Solbakken bo og behandlingssenter, og hjemmeboende lokalisert til gamle Aure kommune. I tillegg blir det levert kolonialvarer til sykehjemmets- og til Solbakkens avdelinger.

Kjøkkenets ansatte er stolte over å kunne fremby en høy andel av hjemmeprodusert mat av ferske råvarer, inkludert dietter og spesialkost ut i fra brukernes behov.
De ansatte ved kjøkkenet legger stor vekt på å imøtekomme personlige ønsker i forhold til kosthold.
 

Aktiviteter ute i avdelingene

  • Vaffelsteking sammen med beboerne.
  • En dag i uka er det felles trim for alle beboerne i sykehjemmets storstue. Da blir det servert kaffebrød eller smoothies ( husets selvkomponerte fruktdrikke)
  • I helgene blir det gjort litt ekstra i matveien for å skille hverdag og helg.