For å forsinke spredning av Covid-19 gjør kommuneoverlegen fredag 27.03.2020 følgende nytt vedtak, etter smittevernloven § 4-1 første ledd bokstav d:

Hvis det er noen bedrifter i området som kan være i besittelse av utsyr som kan minske smittefaren for kommunens helsetjeneste, så ville det vært fint.

  • Om det finnes noe rundt omkring i kommunen, som vi kan kjøpe eller få. Alt er av interesse i så måte. Særlig gjelder dette godkjente masker (FFP3, FFP2, N95), og beskyttelsesdrakter. Frakk / heldekkende kjeledress er mest kritisk i så måte. På forhånd takk, sier kommune- og smittevernlege i Aure Jacob Herman Romijn.

På grunn av forbigående redusert bemanning ved økonomiavdelingen rekker vi dessverre ikke å sende ut halvårlige fakturaer denne måneden. Dette gjelder kommunale avgifter, eiendomsskatt og kulturskole. Den halvårlige fakturaen fra Aure kommune blir altså en måned forsinket. Vi håper dette ikke medfører ulemper for dere fakturamottakere.

Det er pr. 26.3 registrert to positive tester på COVID-19 i Aure kommune.

Begge de to smittede har sittet i isolasjon fra dag en etter reise, og har ikke vært i kontakt med andre mennesker etter at de kom til Aure kommune. Vi har god kontroll over de to registrerte tilfellene og det er foretatt smitteoppsporing.

Situasjonen vi er inne i, er krevende for oss alle. Hverdagen ble brått forandra. Selv om dette medfører bekymring, så viser reaksjoner fra både små og store lokale bedrifter, at smittefaren tas på alvor.

I forbindelse med koronasituasjonen er det mange som nå sitter alene og savner sosial kontakt. Er du en av dem som vil ha noen å snakke med? Det kan vi hjelpe deg med!

Biblioteket er stengt, men Karanteket er åpent! Bibliotekene har mange digitale tilbud, mange av disse er samlet på den nye siden karanteket.no.

Her finner du mye litteratur- og kulturstoff, blant annet kalender med smittefrie arrangement!

Besøk Karanteket her.

Selv om skolen er stengt, er skolehelsetjenesten fortsatt tilgjengelig for deg. 

Hvis du trenger noen å snakke med er vi på jobb, og vi ønsker å hjelpe deg så godt vi kan. 

For å forsinke spredning av Covid-19 gjør kommuneoverlegen mandag 23.03.2020 følgende vedtak, etter smittevernloven § 4-1 første ledd bokstav d: