Ung med Omsorg

Er du mellom 16 og 18 år? Er du glad, ansvarlig og selvstendig? Ønsker du en sommerjobb hvor du får innblikk i hvordan det er å jobbe i kommunal helse- og omsorgstjeneste?

Da er du er ung med omsorg, og bør søke sommerjobb hos oss!

Søknadsfristen for Ung med Omsorg 2024 er dessverre utgått!

Vi oppfordrer deg til å søke sommeren 2025 :)

 

 

Ung med Omsorg ble lansert sommeren 2022. Aure kommune ønsket å starte tidlig med å gi ungdommen en god intro til helse- og omsorgsyrket.

Her har vi samlet litt informasjon til deg som vurderer å søke sommerjobb eller som har fått tilbud om sommerjobb igjennom Ung med Omsorg. 

Ordfører Hanne-Berit Brekken - Klikk for stort bildeUtdeling av velkomstpakke i 2022. Fra venstre: Ung med Omsorg-ansatt Emilie Valaas, ordfører Hanne-Berit Brekken, enhetsleder Omsorg Åse Kalvik

 

Hvor jobber Ung med Omsorg?

Per i dag har vi et mål om å tilby Ung med Omsorg ved alle sykehjem og bemannede omsorgsboliger. 

  • Aure sykehjem
  • Solbakken bokollektiv
  • Tustna helse- og omsorgssenter/Gullstein omsorgsboliger

 

Hvilke arbeidsoppgaver utfører Ung med Omsorg?

 

Vi deler arbeidsoppgavene inn i SKAL og KAN oppgaver.

Ung med omsorg

 

Hva ønsker Aure kommune?

Vårt største ønske er at:

  • Du får en fin og lærerik sommer
  • Brukerne får gode opplevelser
  • Du får nye vennskap, opplevelser og positive erfaringer
  • Du vil jobbe for oss! Vi vil gjerne at du skal få fast jobb hos i Omsorg i fremtiden. Allerede fra høsten kan du få helgevikariat eller jobbe som tilkallingsvikar hvis du ønsker! Snakk med din leder om dette.

 

Oppstart

Velkomstpakker med ulike artikler som gis til ungdommen som jobber i omsorgsyrkene. - Klikk for stort bildeVelkomstpakker til ung med omsorg 2023 Åse Kalvik

Du vil bli kontaktet av din leder for å avtale oppstart. I samarbeid vil dere utarbeide en oversikt over når du skal jobbe.

Ved første gangsoppstart vil du også få tildelt en velkomstpakke med litt forskjellig utstyr, blant annet fleece-jakke, t-skjorte, drikkeflaske, solbriller m.m. 

Velkomstpakke ung med omsorg 2022 - Klikk for stort bildeVelkomstpakke ung med omsorg 2022

Innholdet vil kunne variere fra år til år. Dersom du kommer tilbake til Ung med Omsorg flere år, vil du motta en mindre pakke etterfølgende år :) 

 

Ofte spurte spørsmål:

Finansiering av Ung med Omsorg

I 2023 finansieres Ung med Omsorg av Skogan-fondet. 

Jon og Oddbjørg Skogan testamenterte i 2012 en stor pengegave som skulle brukes til det beste for de eldre i Aure kommune. Kommunestyret vedtok i desember 2022 finansieringen igjennom kommunens budsjettarbeid.

Vi er alle takknemlige på vegne av våre beboere i sykehjem og bemannede omsorgsboliger over å få på plass finansiering til Ung med Omsorg.