Koronavirus – Nye tiltak fra Aure kommune - Stenging av tjenester med umiddelbar virkning

På bakgrunn av regjeringens pressekonferanse i dag har Aure kommune besluttet stenging av en rekke tjenester med umiddelbar virkning. Begrunnelsen for disse drastiske tiltakene er å hindre spredning av koronavirus i kommunen.

  • Skoler stenges. Skoleledelsen ved den enkelte skole kommer med nærmere informasjon om hvordan undervisning blir gitt framover
  • Barnehager stenges. Nærmere informasjon blir utsendt fra barnehagestyrer
  • Ledere av barnehager og rektorer ved barneskoler vil sørge for et tilbud til barn av personell i helse- og omsorgstjenesten, transportsektoren eller innen andre kritiske samfunnsfunksjoner. Det samme gjelder for barn med særlige omsorgsbehov
  • Aure Arena stenges for publikum
  • Kulturskolen stanser sin aktivitet
  • Bibliotek stenges
  • Aure rådhus stenges for publikum. Innbyggere kan ta kontakt med kommunen via telefon, e-post eller facebook. Det vises også til kommunens nettside, for kontaktopplysninger til den enkelte ansatte

Tiltakene gjelder fra dags dato og fram til ny beskjed blir gitt

Pr. 30.03.2020 har Aure kommune 3 smittede personer med COVID-19. I alle tilfellene spores smitten til utlandet og alle har vært i full isolasjon etter hjemkomst. Det er derfor ingen grunn til bekymring for at disse tre tilfellene har bidratt til videre smitte i Aure kommune.

For å forsinke spredning av Covid-19 gjør kommuneoverlegen fredag 27.03.2020 følgende nytt vedtak, etter smittevernloven § 4-1 første ledd bokstav d:

Hvis det er noen bedrifter i området som kan være i besittelse av utsyr som kan minske smittefaren for kommunens helsetjeneste, så ville det vært fint.

  • Om det finnes noe rundt omkring i kommunen, som vi kan kjøpe eller få. Alt er av interesse i så måte. Særlig gjelder dette godkjente masker (FFP3, FFP2, N95), og beskyttelsesdrakter. Frakk / heldekkende kjeledress er mest kritisk i så måte. På forhånd takk, sier kommune- og smittevernlege i Aure Jacob Herman Romijn.

Det er pr. 26.3 registrert to positive tester på COVID-19 i Aure kommune.

Begge de to smittede har sittet i isolasjon fra dag en etter reise, og har ikke vært i kontakt med andre mennesker etter at de kom til Aure kommune. Vi har god kontroll over de to registrerte tilfellene og det er foretatt smitteoppsporing.

I forbindelse med koronasituasjonen er det mange som nå sitter alene og savner sosial kontakt. Er du en av dem som vil ha noen å snakke med? Det kan vi hjelpe deg med!

Selv om skolen er stengt, er skolehelsetjenesten fortsatt tilgjengelig for deg. 

Hvis du trenger noen å snakke med er vi på jobb, og vi ønsker å hjelpe deg så godt vi kan. 

For å forsinke spredning av Covid-19 gjør kommuneoverlegen mandag 23.03.2020 følgende vedtak, etter smittevernloven § 4-1 første ledd bokstav d:

Nå er skolene i gang med andre uka med fjernundervisning og vi får mange tilbakemeldinger om at dette fungerer godt. På noen timer ble skolehverdagen snudd på hodet for både elever og lærere, og vi er umåtelig stolte over hvordan dere har taklet denne krevende situasjonen.

Kan jeg skrive egenmelding når jeg blir satt i hjemmekarantene, eller kan jeg bruke egenmelding?

Når jeg må være hjemme med barn som følge av at skoler og barnehager er stengt, hvilke ordninger gjelder?

Filmen finner du på kommunens facebookside her: Infofilm fra kriseteam