Regler for ansatte og vikarer

Fra lørdag 25. september kl 16 har vi ingen spesielle smittevernregler for ansatte i Aure kommune, men du skal fortsatt holde deg hjemme fra jobb hvis du blir syk.

Hold deg hjemme ved behov, men bare når du skal

• Ikke kom på jobb dersom du er syk. Dette gjelder også deg som er fullvaksinert.
  • Får du symptomer på luftveisinfeksjon bør du testes - selv om du er fullvaksinert. Hold deg hjemme til du har fått negativt prøvesvar og har god allmenntilstand (altså føler deg frisk og er feberfri).
  • Når du har testet negativt, kan du gå på jobb selv om du fortsatt har noen symptomer på luftveisinfeksjon.
  • Dersom noen i husstanden er syk, kan du møte på jobb som vanlig.

For deg som jobber i helse og omsorg:

• Er du ansatt i helse- og omsorgstjenesten og har direkte pasientkontakt? Da ønsker Aure kommune å kjenne til vaksinestatusen din. Du er ikke pliktig til å oppgi den, men du anses som uvaksinert dersom du ikke gjør det.
  • Uvaksinerte eller delvis vaksinerte ansatte skal bruke munnbind i alle situasjoner hvor det er umulig å holde én meters avstand til pasienter og brukere.