Salg og bruk av fyrverkeri

For privatpersoner er det bare tillatt å sende opp fyrverkeri på nyttårsaften mellom klokka 18.00 og 02.00. Om du ønsker å avfyre fyrverkeri ellers i året må du søke om tillatelse.

Om du ønsker å selge fyrverkeri er dette også søknadspliktig.

Om bruk av fyrverkeri

Privatpersoner kan bare avfyre fyrverkeri på nyttårsaften i perioden 18:00 – 02:00.

Ellers i året er det ikke lov, med mindre du har fått spesiell tillatelse. Søknadssjema for tillatelse til avfyring av fyrverkeri finner du øverst på siden.

Det skal ikke avfyres fyrverkeri i tett bebyggelse, nær tørr skog eller andre brannfarlige omgivelser.

Gode råd til trygg bruk av fyrverkeri finnes på vår nettside sikkerhverdag.no

Det ligger en begrensning på hvor mye en privatperson kan lagre hjemme uten tillatelse. I romjulen er det 10 kg pyroteknisk vare, ellers i året 5 kg.

Om handel med fyrverkeri

Det er kommunen som gir tillatelse til handel med fyrverkeri.

Søknadsskjema for salg av fyrverkeri finner du øverst på siden.

• For å få tillatelse må man drive handelsvirksomhet med fast utsalgssted.
  • Det er ikke lov å ha utsalgssted i bygg med boenheter eller inne i kjøpesenter.
  • De som selger fyrverkeri skal ha ansatt minst en person som har gått obligatorisk handelskurs og kan fremvise gyldig kompetansebevis fra Norsk Brannvernforening.
  • Salg av fyrverkeri direkte til forbruker er kun tillatt i perioden 27. til 31. desember. Handelen skal foregå over disk.

Brannvesenet går ofte tilsyn med utsalgsstedene i romjulen.

Norsk brannvernforening har lansert et e-læringskurs for de som skal resertifisere seg som forhandler av fyrverkeri. De har samtidig laget et gratiskurs for salgspersonell som skal hjelpe til med fyrverkerisalget. Dette kurset er også tilgjengelig for brannvesenet.

(Kilde:dsb.no og sikkerhverdag.no)

Reidulf Myren
Brannsjef

Mandag - fredag:

08:00 - 15:15 (15.april-14.oktober)
08:00 - 15:45 (15. oktober - 14. april)

Aure kommune
6689 Aure