Tid og sted for forhåndsstemming i Aure

I perioden 10. august til og med 10. september kan du forhåndsstemme ved servicekontoret ved Aure rådhus eller i det gamle kommunehuset på Gullstein.

Begge forhåndsstemmelokaler har åpningstid mandag til fredag klokka 08.00-15.15, og langåpent fredag 3. september klokka 08.00-21.00.

Her finner du våre forhåndsstemmelokaler

 

 

Ambulerende valg 

Er du syk eller ufør og ønsker å stemme hjemmefra? Vi planlegger å gjennomføre hjemmestemming siste uke før valgdagen. Ta kontakt med oss for å avtale tid for å komme hjem til deg.

Institusjonsvalg

Vi gjennomfører valg for beboere på sykehjem og omsorgsboliger torsdag 9. september. 

 

Valg i pandemi

Alle kommuner skal gjennomføre valget på en trygg og god måte, selv om både velgere og valgmedarbeidere skulle være syke eller i karantene/isolasjon. Ingen syke kan være i stemmelokalene, men det skal tilrettelegges for at alle får stemt. Vi vil også sørge for godt renhold og god hygiene. 

 

Når du kommer for å velge skal du huske å

  • stemme når du er frisk!
  • sprite hendene FØR du går inn i valgavlukket, og ETTER at du har avgitt stemmen din
  • Holde AVSTAND - all kø til stemmelokalene skal være utendørs. De fleste stemmer før eller etter arbeidstid. Vi anbefaler velgere å komme utenfor slike tider for å unngå kødannelser
  • Vi anbefaler bruk av munnbind

 

Er du i karantene/isolasjon og vil stemme?

Ta kontakt med Monica Bygseth på telefon 901 47 256. 

Digitalt valgkort

Ved det kommende stortings- og sametingsvalget får du tilsendt valgkortet ditt digitalt. De som har reservert seg mot elektronisk post, eller ikke har oppdatert/bekreftet kontaktinformasjonen sin i registeret de siste 18 månedene, kommer til å få valgkortet tilsendt på papir.

 

Husk legitimasjon

Du må vise legitimasjon når du skal stemme. Legitimasjon kan for eksempel være pass, førerkort eller bankkort med bilde, men du kan også bruke annen type legitimasjon.

Legitimasjonen må minst inneholde navn, fødselsdato og bilde. Hvis du oppholder deg på en institusjon som sykehjem eller sykehus, kan du få en ansatt ved institusjonen til å bekrefte din identitet. Den ansatte må da legitimere seg.