Ting å gjøre i Aure

Aure er et Norge i miniatyr!

Her finner du fantastiske fjell, lange fjorder og ei kystlinje verdt å utforske både til lands og til vanns.

Aure byr både på hvilepuls og makspuls.

Jakt og fiske

Kystlinja til Aure er på mer enn 300 kilometer, så her er det helt unike muligheter for sportsfiske fra land og ved de mange broene og straumene.

Båtfiske etter sild, makrell, storsei, torsk og lyr er populært, og det er særdeles gode jaktmuligheter etter hjortedyr i store skogs- og fjellområder. I Aure er det flotte forhold for fiske etter ferskvannsørret og sjøørret.

Fiskekort selges for en del av fiskevatna i kommunen.

 

Fjell- og turløyper

De over 900 meter høye fjellene på Tustna går rett opp fra strandlinjen og ligger side ved side i nord-syd retning. Flotte turmuligheter med flere stier opp til topper med utrolig utsikt over hav og fjorder:

 

StikkUT!

Aure kommune er med i StikkUT!

I Stikk UT! i Aure kan du velge mellom 13 forskjellige turmål, fra lette til mer krevende turer. Stikk UT!-sesongen varer fra 1. mai til 31. oktober, og på stikkut.no kan du bli bruker og registrere turene dine elektronisk.

Følg med på Stikk UT! og her på hjemmesida for presentasjon av årets turmål.

 

Fjordruta

går fra Kristiansund rundt Vinjefjorden til Halsa, og består av 190 km merkede løyper med fantastisk fjorder og havutsikt. Med hele 13 turistforeningshytter langs ruten kan du fritt velge hvor lenge du vil være på tur, og hvor mange overnattinger du ønsker å ta.

 

Er du DNT-medlem? Da kan du få kjøpt hyttenøkkel på Servicekontoret. 

Les mer om DNT-nøkkelen her

 

4 Fjell

4 fjell er et samarbeidsprosjekt mellom: Ertvågøya IL, Tustna IL og Aure IL.

Turkonkurransen startet i 1996 og er fortsatt svært populær.  Alle som besøker minst 4 topper er med i trekningen av premier. toppene er av ulik vanskelighetsgrad, og det skifter mellom hvert år hvilke topper som er med i konkurransen.

Årets fjell annonseres på vårparten på hjemmesiden til 4 Fjell, i lokalaviser og på oppslag rundt om i kommunen.

 

Festivaler og idrettsarrangement

 

Toppidrettsveka

Toppidrettsveka er et årlig idrettsarrangement som ble avholdt for første gang i Aure i 2005. Arrangementet har senere vokst til å også omfatte andre kommuner. Fra 2015 er øvelsene i arrangementet delt mellom naturskjønne omgivelser i Aure og hyggelige sentrumsgater i Trondheim.  Til tross for at arrangementet avholdes om sommeren, er hovedfokuset langrenn og deltakerne er langrennsutøvere på internasjonalt toppnivå og lokale utøvere.

I tilknytning til Toppidrettsveka arrangeres det i Aure sommerskiskole for barn.

 

Aureveka

Aureveka arrangeres siste uka i juli. Hver dag forflyttes aktivitetene til nye plasser i kommunen der det presenteres gamle tradisjoner innen mat og kultur. Se program på hjemmesida til Aureveka.

 

For barnefamilier

  • Aure Arena: Klatrevegg, svømmebasseng, idrettshall.
  • Jutulholet på Melland
  • Melland Fort
  • Tunga villmarksleir på Tustna
  • Benken på Skardsøya
  • Aureveka
  • Toppidrettsveka

 

Gårdsbutikker og lokalmat

Det satses mer og mer på lokalmat og unike overnattings- og turopplevelser i Aure.

 Kyststreif er et nettverk for lokale aktører og på hjemmesidene deres, Facebook og Instagram finner du spennende og nyttig informasjon om tilbudene de har.

 

Handel og service

Aure kommune har et kjøpesenter i Aure sentrum, handelssenter på Vihals på Skardsøya, dagligvare på Leira på Tustna, Foldfjorden og i Kjørsvikbugen.