StikkUT-sesongen starter snart

1. mai starter endelig en ny sesong av Stikk UT!

Fra lørdag kan man registrere koder, og det meste skal nå være på plass. Vi i Aure kommune er så heldige å ha mange flinke frivillige som er ute for å sette opp skilt og turkoder.

Det er mange turer med utsatt åpning, også her i Aure kommune. På turmålene det er utsatt åpning, vil det ikke være turkode. Friluftsrådet ber turgåerne ta hensyn til dette og oppfordrer alle sjekke åpningsdato i turforklaringen på stikkut.no eller i Stikk UT!-appen.

Turmål 2021

I år er det 471 turer i fylket som venter på besøk det neste halvåret, og det er turer for alle nivåer.
I Aure kommune er dette Stikk UT!-turmål i 2021:

• Aureelva, Aure Sentrum
  • Beitefeltet, Leira
  • Benken, Skardsøya (NY)
  • Fenrik Arnfinn Skjøstads minnestøtte
  • Grimsvikvatnet rundt, Foldfjorden
  • Hostegga
  • Ormbostafjellet (NY)
  • Rostolen (Ny rute opp)
  • Sandvatnet
  • Storfonna
  • Storøra (NY)
  • Søttepunkt, Melland
  • Tunga Villmarksleir (NY)

Covid 19 - Følg lokale råd og anbefalinger om smittvern

Vi ber alle om å følge gjeldene forskrifter fra kommuner og regjering til enhver tid. Følg med på smittesituasjonen i kommuner du har tenkt å besøke og VENT med turer i kommuner med smitte til situasjonen er under kontroll.

Det er folkehelsekoordinator Synnøve Follestad som organiserer Stikk UT! i Aure. Hun samarbeider med lag, organisasjoner og grunneiere i kommunen.

Folkehelsekoordinator ønsker å minne om allemannsplikten og Stikk UT!-vett.

1. Vis hensyn til dyre- og fugleliv. Lukk grinder og ikke forstyrr husdyr unødvendig.
  2. Husk båndtvang. Løse hunder kan tråkke i reir på bakken, skremme og forstyrre både to- og firbeinte.
  3. Bruk eksisterende bålplasser og følg bålforbud.
  4. Ta vare på stiene, unngå slitte stier i våte perioder.
  5. Ta med søppel hjem.
  6. Parker på angitt sted og pass på at du ikke er til hinder for grunneier.
  7. Respekter utsatt åpningsdato. Grunnet snø, våte stier eller andre forhold åpner enkelte turer senere enn 1. mai. Åpningsdato står i turbeskrivelsen.
  8. Velg tur etter egen evne, du er selv ansvarlig for din egen sikkerhet.

GOD TUR!