Sommerhilsen fra ordfører Hanne Berit Brekken

SOMMERHILSEN 2022

I skrivende stund nyter jeg mine første sommerferiedager.

Jeg tar meg selv i å åpne pc-en som det første jeg gjør etter at kaffekoppen er fylt om morgenen. Gammel vane, vond å vende..

Jeg gløtter ut av vinduet, regn. Sommerværet var innom ved noen anledninger i juni, men starten på juli minner ikke om sommerferie i det hele tatt, og utsiktene fremover er heller ikke så lystelige. Når jeg mimrer tilbake til somrene i barndommen synes jeg å huske bare soldager. Bading ved Rovatnet på Kyrksæterøra, hesjing med besteforeldre i Ålvundfjord og late dager på hytta i Imarsundet. Det var neppe bare soldager den gang heller, men nå kjenner jeg at jeg unner både ferierende, bønder og alle barna en opptur på værfronten!

Noe som gleder meg stort når jeg ferdes på kryss og tvers av vår vakre kommune er alle de fine blomstene som innbyggerne, hytteeierne og næringsliv har satt ut ved innkjørsler langs veiene våre. Det er en fryd å se og innmari forskjønnende av en i utgangspunktet flott trasse. Tusen takk for alle blomstrende bidrag!

Inngangen til denne sommeren har vært hektisk for mange av oss. Jeg har også registrert at både en ny runde Covid og en meget langdryg forkjølelse har satt flere ut av spill. Men det som verre er at vi har sett en økning i antall drukningsulykker, dødsfall langs veiene og skyteepisoder.. Det er ikke alt vi rår med, men jeg håper vi alle er ekstra forsiktige når vi ferdes etter veiene og at vi passer på hverandre under bading. Vi har ingen å miste!

En annen bekymring som har tatt mange inn mot sommerferien er alle kanselleringene fra SAS. Streik er et viktig virkemiddel, og slik jeg leser konflikten i selskapet er det gode grunner for å streike. Ledelsen har nok mye å gå på i flere sammenhenger og særlig er personalpolitikken under enhver kritikk. Samtidig er timingen i denne streiken noe uheldig. Storsamfunnet har pøst inn penger i bl.a SAS under pandemien for å redde selskapet og jobbene til de ansatte og med dagens omdømme er det ikke på det enkleste å få ytterligere støtte og sympati som selskap. Og vi, folk flest, har lengtet etter en skikkelig ferietur i to år, og nå endelig kunne vi bruke sparepengene våre på etterlengtede dager hjemmefra sammen med familie og venner.. Jeg håper dere kommer dere ut på ferie, at dere får brukt feriedagene sammen med de dere er glade i og at ikke sparepengene forsvinner i kansellerte flyreiser!

Og til sist, jeg kan ikke skrive dette uten å nevne PRIDE. Vi har kommet et stykke på veien mot et mer åpent samfunn, men vi får stadig påminnelser om at vi fortsatt har en lang vei å gå. Menneskerettigheter er grunnleggende rettigheter alle har, uavhengig av kjønn, alder, religion, legning, nasjonalitet eller hvor i verden de bor. For meg er det en selvfølgelighet og det aller viktigste prinsipp at alle mennesker blir møtt med kjærlighet og respektert for den de er, og det er det Pride handler om!

Avslutningsvis vil jeg minne om alle de flotte opplevelsene du kan få i egen kommune denne sommeren. Bruk lokale serveringssteder, handle lokale varer og oppsøk arrangement rundt om i kommunen vår. Vi har så mye å være stolte av her hjemme. Bruk det og reklamer for det vi har til andre, slik vil vi løfte oss selv, hverandre og kommunen vår!

Fyll minnebanken med opplevelser og lad batteriene, jeg ønsker alle en riktig god sommer!

Hanne-Berit Brekken

Ordfører Aure Kommune