Sommerhilsen fra Ordfører Hanne-Berit Brekken

Sommeren står for tur, og her i vakre Aure ligger alt til rette for et høyt aktivitetsnivå i de kommende månedene. Aure er vakker i alle årstider og har noe å by på i all slags vær, men det er på de vakre og varme sommerdagene i skjærgården vår at jeg har de aller fineste minnene fra kommunen jeg har blitt så uendelig glad i!

Vi har lagt bak oss en spesiell vinter og vår med svært strenge restriksjoner. Nå ser vi endelig at samfunnet åpner opp igjen mer og mer, og dersom alle er med å støtter opp om den store dugnaden ved å overholde reglene, så skal dette gå bra. Det gleder meg stort at barn igjen er i full aktivitet på idrettsbanen og at folk trekker ut å treffes i sosiale sammenkomster! Selv om sommeren 2020 vil bli annerledes enn det vi er vant med, så ligger alt til rette for nok en flott Aure-sommer. Nå når de aller fleste nordmenn må tilbringe ferien i her hjemme, så åpner det for muligheter til å oppleve både egen kommune, eget fylke og eget land. Jeg gleder meg over at båtturister, hytteturister og øvrig reisende har funnet veien hit til Aure i sommer. Det er en fryd å se alle båtene på fjorden og alle bildene som deles fra fjell og vakre steder i kommunen, dette inspirerer andre til å oppleve det samme og det er flott reklame for kommunen vår.

Vi har så mye å by på i Aure, og vi ønsker mer enn gjerne å dele det med alle!

Det er masse aktiviteter å delta på i Aure gjennom sommeren.

Aure Frivilligsentral er initiativtaker til «Glad sommer i Aure». De arrangerer ulike arrangement gjennom hele sommeren. Kråksundet sjøbruksmuseum har flere arrangement og åpne søndager på plana. Aureveka skal tradisjonen tro gjennomføres også i år fra 18.-26. juli med arrangement fra ulike grender i kommunen. Toppidrettsveka arrangeres 20.- 22.8. 21.8 er arrangementet i Aure og hele norgeseliten stiller til start på sprint i Aure sentrum. Kyststreif har 14 gode grunner til å besøke Aure, ta en titt i brosjyren eller på nettsiden deres. Galleri ved Havet er også verd et besøk!

Fjordruta strekker seg gjennom hele kommunen vår, og vi har turkonkurranser som bl.a. StikkUT og 4-Fjell. Vi har uante muligheter for teltliv, båtliv, kajakk, fiske og dykking. Melland Fort, et kulturminne etter 2. verdenskrig, er absolutt å anbefale for både store og små. Sjekk også ut spisestedene vi har som står klare til å servere deilig mat eller en kopp kaffe innimellom slaga! Mulighetene er mange, bruk dem å støtt opp om lokale arrangement og lokalt næringsliv!

Klikk for stort bildeJeg ønsker alle en riktig god sommer, og håper dere får samlet både energi og minnerike opplevelser i Aure!

Mvh Hanne-Berit Brekken

Ordfører