Påskehilsen fra ordfører Hanne-Berit Brekken og rådmann Håvard Sagli

Vi går nå inn i påskeuka og med oss inn i fridagene har vi en frykt for at Coronasmitten skal nå oss og en visshet om at kommunen vår huser mange tilreisende denne uka. Vi har over lengre tid hatt lavt smittenivå i Aure, og derfor har vi besluttet å følge regjeringa sine retningslinjer og anbefalinger. Aure kommune har ikke innført lokale strengere regler for påskeuka, men vil fremheve noen viktige momenter fra de regler og anbefalinger som gjelder:

Generelt:

• Hold deg hjemme hvis du ikke er frisk, og test deg så snart som mulig hvis du tror du er smittet med covid-19.

Sosialt

• Hold to meters avstand til andre, både innendørs og utendørs.
  • Du bør begrense sosiale kontakter mest mulig.
  • Du bør unngå besøk av mer enn 2 personer i eget hjem. Dersom hjemkommunen din anbefaler å unngå besøk, bør du følge dette rådet, enten du er hjemme, på hytta eller annet sted.
  • Velg helst utendørsaktiviteter. Unngå å oppsøke steder der mange er samlet, og der det ikke er lett å holde avstand.

Reiser

• Reise til (egen/lånt/leid) fritidseiendom kan likevel gjennomføres dersom du er særlig påpasselig med smittevern underveis og på feriestedet. Reis da med husstanden din, gjør helst innkjøpene før avreise og hold avstand til andre.
  • Det er viktig å undersøke hvilke tiltak som gjelder i kommunen man oppholder seg i.
  • Hvis du reiser til en kommune med mindre strenge tiltak enn hjemkommunen din, bør du som hovedregel følge anbefalingene som gjelder hjemme.
  • Hvis du er i karantene, eller venter på testsvar, bør du ikke dra på påskeferie, heller ikke til egen hytte.
  • Er du på hytta og blir syk, bør du reise hjem. Hvis du blir ringt opp og satt i karantene, bør du dra hjem.

Handel

• Regjeringa anbefaler at man handler i egen kommune, men vi ønsker å presisere at alle er velkommen til en handel i Aure med godt smittevern. Det er anbefalt å bruke munnbind samt at vi skal holde 2 meters avstand til hverandre. I flere av våre butikker er det vanskelig med 2-meterskravet pga lokalets utforming, derfor har noen butikker på eget initiativ innført munnbindkrav for å være på den trygge siden. Benytt også utsatt håndsprit ved inn og utgang. Vi ønsker alle en trygg påskehandel i Aure!

Litt informasjon om testing og vaksinasjon i Aure:

COVID-testing:

• Aure kommune har nå passert 1700 tester.
  • Vi har registrert 21 positive Covid-tilfeller knyttet til Aure kommune, og siste positive test kom 16/3.

• I påskeuka har vi følgende testdager:
    Mandag 29.3
    Tirsdag 30.3
    Onsdag 31.3
    Lørdag 3.4 (Påskeaften)

• Dersom det skulle oppstå en situasjon som krever økt testkapasitet vil vi gjennomføre flere testdager enn det som er tenkt her.

Vaksinering:

• Antall som har fått 1. dose: 415
  • Antall som er fullvaksinert: 209
  • Vi forsetter med vaksinering på torsdager, neste vaksinasjonsdag er 1. april, altså skjærtorsdag.
  • Du vil motta SMS når det er din tur for vaksinasjon.

Vi ønsker alle, både fastboende og tilreisende, ei fin påskeuke i Aure!

Klikk for stort bildePåskehilsen fra Aure kommune - Fjelltur Mona Olin @olinlunna