Koronavirus - Info til innbyggere i Aure kommune fra tannhelsetjenesten

Kjære innbyggere i Aure kommune. Vi er, som alle kjent, for tiden i en veldig spesiell situasjon. En slik situasjon krever spesielle tiltak og forhåndsregler. Vi som distriktstannklinikk har foreløpig stengt for all behandling av pasienter. Mange vil snart få informasjon via SMS om avbestilling av avtaler i de kommende ukene.

Foreløpig er det litt informasjon vi vil dele med dere alle:

1. Uansett situasjon, skal munnhygiene og tannhelse være en daglig rutine. Alle tannskader som skyldes dårlig munnhygiene er ikke-reversible. Det anbefales derfor å fastholde daglige rutiner som før. To ganger daglig tannpuss og bruk av tanntråd.

2.  Vi anbefaler at du som skulle få kraftige tannsmerter, hevelse i ansiktet eller feber på grunn av nevnte årsaker, tar kontakt med din faste tannlege eller lokale klinikk for videre veiledning rundt behandling. Vi tilbyr for tiden akutt tannbehandling på beredskapsklinikken i Kristiansund, primært for pasientgrupper som etter tannhelsetjenesteloven har rett til gratis tannbehandling.

3. Hvis du har smerter i ei tann eller tenner, bør du bruke anbefalt dosering av Ibux og/eller Paracet. I mange tilfeller kan smertene reduseres eller forsvinne en stund til du får mulighet til å motta permanent behandling.

4. Hvis du opplever smerter i området bak den bakerste tannen, og du er i en alder for å få tolvårsjeksel (11-13 år gammel), eller visdomstann (17- 24 år gammel), bør du prøve å pusse området litt ekstra og bruke munnskyll to ganger om dagen (f.eks. Corsodyl). De første dagene kan du ta smertestillende medisiner som Ibux og/eller Paracet. Smerter bør da gradvis forsvinne.

5. Hvis du eller dine barn opplever en tannskade eller traume mot tann/munn, ta kontakt med tannklinikken for veiledning. Vennlige råd til alle foreldre: aktiviteter som trampoline, opplæring på ski og kontaktsport er de største årsakene til tanntraumer. Det er smart å finne andre erstatninger for nå.

Ved behov for akutt hjelp eller konsultasjon, ta kontakt over telefon med oss (71 28 45 35) eller din faste tannlege. Vi vil bistå deg.

Med vennlig hilsen,
Distriktstannlege