Koronavirus - Endringer i nasjonale tiltak - Regjeringen

Regjeringen hadde 07.04 pressekonferanse der de meldte om endringer av nasjonale tiltak som har blitt innført. 

Følgende tiltak endres:

  • Barnehagene åpnes fra 20. april, senest 27. april.
  • 1. til 4. trinn samt SFO åpner 27. april.
  • Hytteforbudet oppheves fra 20. april.
  • 20 april skal en-til-en helsetjenester kunne gjenoppta større del av virksomheten sin.
    Før gjenåpning skal det utvikles smittevernkrav i samarbeid mellom bransjen og Folkehelseinstituttet. Dersom bransjeavtale om smittevern kan overholdes, kan også slike virksomheter åpne tidligere enn 27. april
  • For andre bransjer med en-til-en-kontakt, som frisører og hudpleiere, skal det utarbeides bransjestandarder for smittevern i samarbeid mellom Folkehelseinstituttet og bransjen. Virksomheter som følger forskriftsfestede krav kan holde åpent senest fra 27. april
  • 27. april gjenåpner de også skolene for elever på VG3 som følger yrkesfaglig løp i skole og yrkesfagelever på VG2, dersom det kan gjøres på en smittevernfaglig forsvarlig måte.
  • Studenter som er i slutten av sine studier og er avhengig av utstyr på lærestedet kan komme tilbake til universitet, høyskoler og fagskoler. Det samme gjelder ansatte i rekrutteringsstillinger som er i slutten av sine prosjekter.
  • Forbudet for kultur- og idrettsarrangementer som ikke kan ivareta kravet om 2 meters avstand, vil gjelde frem til 15. juni. Det skal da gjøres en ny vurdering.

Statsminister Erna Solberg presiserer ;"når vi nå åpner litt opp, må jeg understreke så sterkt jeg kan at dette ikke betyr at vi kan bli mer uforsiktige på andre områder. Alle andre tiltak og råd gjelder derfor fremdeles, både knyttet til grupper, forsamlinger og uteliv. 

Oppfordringen om å begrense unødvendige fritidsreiser gjelder fremdeles. Vi må fortsatt begrense bevegelsesmønstrene våre og holde smitten nede"

Aure kommune arbeider nå med å planlegge for at endringene i tiltakene skal iverksettes på en trygg og god måte. Alle som blir berørt av de nevnte tiltakene vil få beskjed når planene er klar. 

Les mer om regjeringens pressekonferanse her: 

Vil åpne samfunnet gradvis og kontrollert - Regjeringen.no

Statsministerens innlegg på pressekonferanse om endrede koronatiltak - Regjeringen.no