Komfyrvakt redder liv

Fersk statistikk fra DSB viser at brannvesenet hadde 140 brannutrykninger til boliger i Møre og Romsdal i 2018. Hele 40 prosent av utrykningene skyldes komfyren.

Det er fort gjort å glemme noe på komfyren. Mange har sikkert historier om da det holdt på å gå skikkelig galt. Litt uoppmerksomhet, for eksempel at det ringer på døren og at du glemmer komfyren, er alt som skal til for at det kan bli brann.

En komfyrvakt kan redde hjemmet ditt fra å gå opp i røyk.

Det mest effektive hjelpemiddelet vi har mot brann

Komfyrvakten er utvilsomt blant de mest effektive hjelpemidlene vi har mot brann. Komfyrvakten består av en sensor og en strømbryter. Sensoren overvåker kokeplatene, og hvis sensoren oppdager fare for brann, utsløser den en alarm. Om ingen reagerer på denne, gir sensoren signal til strømbryteren om å kutte strømmen til komfyren.

Alle boliger bygget etter juli 2010 har krav om komfyrvakt. Det er også krav om komfyrvakt i eldre boliger hvor det legges opp ny kurs. Komfyrvakt kan man kjøpe for eksempel i el-vareforretninger eller gjennom forsikringsselskap.

Møt oss på stand – vinn komfyrvakt

I anledning komfyrvaktkampanjen vil vi stå på stand på Aure kjøpesenter torsdag 14. februar kl. 12.00-14.00. Vi ønsker å gi våre innbyggere gode råd om komfyrvakt. Du har også muligheten til å delta i konkurranse og være med i trekningen av en FG-godkjent komfyrvakt fra EFP Nordic.

Møt opp på stand eller delta på konkurransen via Facebook.

Vinnerne trekkes i løpet av uka og vil bli kontaktet.

Hjelpemiddelsentralen kan installere komfyrvakt til spesielt risikoutsatte personer

For spesielt risikoutsatte personer kan hjelpemiddelsentralene installere komfyrvakt gratis. Sjekk hos din lokale hjelpemiddelsentral hvilke vilkår som gjelder. Kommunale ergoterapeuter eller hjemmesykepleiere kan hjelpe til med søknad.

Komfyrvaktkampanjen er en del av «Alt vi kan mot brann», som er en nasjonal satsing frem til 2020 på brannforebyggende arbeid målrettet mot risikoutsatte grupper. Bak «Alt vi kan mot brann» står DSB, Norsk brannvernforening, Finans Norge, Norsk brannbefals landsforbund, Feiermesterens landsforening, Nelfo, Branninformasjonsforum, det lokale eltilsyn og sakkyndige selskap.