17. mai i Aure - foreløpig program

17. mai 2020 skal markeres også i Aure, men det blir en annerledes feiring enn vi er vant til.

Aure kommune og RA Audio tar noen dager på forhånd opptak til en film som publiseres på kommunens hjemmeside 17. mai om morgenen. Filmen vil inneholde mye av det som hører til på feiringen av nasjonaldagen vår, med innslag fra både sentrum, Gullstein og Stemshaug. Vi får høre og se gudstjenesten, korpsmusikk, taler og bekransning av bautaer.

Program som gjennomføres på selve dagen

Aure sentrum

Her blir det samling ved bautaen ved Aure kyrkje: det blir taler, korpsmusikk og kransepålegging. Etter seremonien vil en flaggborg og korpsmusikere gå/ marsjere til Aure helsesenter via Solbakken og Myratunet

Publikum oppfordres til ikke å møte opp, da de som skal gjennomføre seremoniene langt på veg utgjør en forsamling på 50 personer, som foreløpig er den øvre grense for forsamlinger.

Det blir ikke folketog slik vi er vant til. Eventuelt publikum oppfordres til ikke å følge etter flaggborg og korps, men heller stå langs vegen med god avstand til andre, eventuelt i egne hager og på private balkonger.

Gullstein

På Gullstein vil Tustna skolemusikk spille ved sykeheimen, mens seremonien ved det gamle kommunehuset går ut.

Stemshaug

Av kretsene er det foreløpig bare Stemshaug som har meldt inn program. Her blir det tale for dagen, sang og kransepålegging ved bautaen/Stemshaug kyrkje.

Båt-tog

I tillegg inviterer Aure båtforening både egne medlemmer og alle andre til å være med i et båt-tog som går en rundtur fra/til lagets naust i Aurbukta. Den som vil være med her oppfordres til å møte opp klokka 13.00 i Aurbukta.  Båttoget vil følge denne ruta: Smalsundet, Mjosundet, Kalvikstraumen og Aursundet tilbake til Aurbukta.

Dette er en foreløpig oversikt. Oppdatert program med tidspunkt legges ut over helga.

Tove Maridal Monsø
Rådgiver kultur

Jobber tirsdag, onsdag og torsdag

Mandag - fredag:

08:00 - 15:15 (15.april-14.oktober)
08:00 - 15:45 (15. oktober - 14. april)

Aure kommune
6689 Aure