Nytt brøytestikkutstyr

Brøytestikksetter - Klikk for stort bilde  Uteseksjonen har tatt i bruk nytt brøytestikkutstyr.

Dette er en helautomatisk maskin for setting og opptak av brøytestikker, og erstatter den utslitte modellen. Maskinen er kompakt og fleksibel i forhold til kjøretøy som benyttes og hvilke stikker som skal settes. Den er tilpasset for bruk både framme og bak på alle verktøybærende kjøretøy som, bil, traktor, laster og unimog.

Frontmontering har mange fordeler, og frigjør plass bak for montering av påkjørseldemper. Den patenterte stikkekloen plukker automatisk alle typer stikker som; plast, bambus og pil. Kloen tar også alle sorter diameter og lengder uten omstilling. Styretrakt styrer spettet og stikken, sørger for sikker setting og hindrer løsmasser i hullet. Maskinen har enkel påfylling av magasin, automatisk plukking av stikker og ingen sortering på lengder. Maskinen er lett og kompakt, og bygger ikke ut over bilens bredde under transport. Hydraulisk spetthammer lager hull, og er effektiv også ved grov pukk og steinete underlag.

Anskaffelsen betyr en stort gevinst når det gjelder sikkerhet for de ansatte. På den gamle modellen var det nødvendig med to mann for å sette og fjerne brøytestikker. En måtte faktisk stå hele tiden bak på en rampe ved lastebilen og var utsatt for all slags vær, støy, eksos og trafikk. Nå trenger vi bare en medarbeider for å utføre jobben. Det er enklere, mer sikkert og raskere.

Publisert av Ivar Andreassen. Ansvarlig Bernt W. Jacobsen. Sist endret 16.05.2017 11:13
Fant du det du lette etter?